La Voz de Galicia

Silleda promociona a súa gastronomía cunha nova edición de Tapecos

Silleda

andrea otero lalín / la voz R. R. lalín / la voz

Haberá ruta de tapas ata o 18 de xullo e varios sorteos entre os asistentes

09 Jul 2021. Actualizado a las 05:00 h.

Hoxe comeza a II Edición de Tapecos 2021, un concurso de pinchos para incentivar a hostalería local silledense organizado pola Asociación ECOS e o Concello de Silleda. Esta actividade axuda a dar un ambiente festivo á localidade, coincidindo esta edición coas festas patronais do lacón. Poderase desfrutar dos pinchos nos establecementos ata o vindeiro domingo 18 de xullo.

Para esta actividade, nove establecementos hostaleiros de Silleda ofrecen pinchos aos asistentes para a súa degustación.

Os hostaleiros que participan son: A Tertulia Café Bar, Alborada Cafetería e Lugar de Xuntanzas, Bodegón de Esther, Café-Ina Café Bar, Cuppedia Café e Repostería, EcoHotel Nós, Pizzería Galega, Pukará Café Bar e Restaurante A Carballeira do Chousiño.

Entre os pinchos que se poderán degustar atopamos a Francesinha e Franceveggy da Tertulia, Lembranzas do berce de Alborada, tosta de lacón con piña ou embrións de galiña dourados en graxa de aceituna e acompañados de patacas do Bodegón Esther, Taco-Ina (opción con lacón e opción vegana de falafel) do Café-Ina. A esas opcións súmanse a panacotta e langostino crocante do Cuppedia, taco cruxiente de rabo de vaca de Bandeira cociñado a baixa temperatura con emulsión de braxa e aire de hervas do EcoHotel Nós, pizza de pulpo con cachelos da Pizzería Galega, faxiñas e tempura de verduras e cebola encurtida do Pukará e croqueta negra de centolo en crujiente de millo da Carballeira do Chousiño.

 

 

Ao ser un concurso haberá votacións e 2 tipos de premio: un premio para o pincho máis máis votado polo xurado popular, é dicir, a xente que probe as tapas; e un primeiro e un segundo premio profesional, escollidos polo xurado gastronómico que valorará a presentación, o sabor, o emplatado e a orixinalidade cos pinchos que se presentan ao concurso.

A xente que queira participar na votación deberá catar todos os pinchos dos nove establecementos e ter cuñada a cartilla que se lle asignará. Unha vez que os nove locais selen a cartilla, poderase realizar a votación e entrar nun sorteo organizado polos participantes. Os establecementos cederon premios como un almorzo para dúas persoas, botellas de viño, vales de ceas ou estancias de fin de semana entre outros.


Comentar