Galipizza, Galicia Calidade en Viveiro, Vigo, A Coruña, Culleredo, Ribadeo y Santiago

s. o. VIVEIRO / LA VOZ

A MARIÑA

PEPA LOSADA

La cadena gallega de restauración suma otra acreditación a la Q de Calidad Turística

24 jul 2019 . Actualizado a las 21:54 h.

Veintiséis años después de abrir frente la playa viveirense de Covas su primer local, Galipizza ha crecido y se ha expandido sumando a ese establecimiento de Viveiro otros, también propios, en Ribadeo, Culleredo, Santiago, Vigo y A Coruña. La cadena de restauración de José Manuel Vázquez, Leman, y su esposa Marga Galdo, celebra este aniversario con otro reconocimiento oficial a su variada oferta gastronómica: el sello Galicia Calidade. Suma esa distinción a la Q de Calidad Turística, en la que a principios de año fue pionera en la comunidad gallega.

Desde Galipizza destacan que Galicia Calidade, «marca de garantía da Consellería de Economía, Emprego e Industria, certifica a calidade dos produtos e servizos que pola súa elaboración en Galicia, a súa materia prima ou o seu deseño galego, sexan merecentes dela, despois de contrastala mediante os controis establecidos». Otro paso en su «aposta polos produtos galegos na elaboración das súas propostas gastronómicas, centradas na calidade e na versatilidade» de la materia prima gallega. Además se incorpora a la plataforma Galicia Calidade Lecer, integrada por empresas con la Q de Calidad Turística que se proponen «xerar confianza nos consumidores».

«Produtos de calidade ricos»

Doce años han pasado desde el 2007, cuando se hizo realidad «o segredo de Galipizza, a idea orixinal de xuntar Galicia e pizza, cando aínda non era popular o emprego na elaboración das pizzas de ingredientes tan galegos como os grelos, a zorza ou o raxo, ou a aposta polo queixo de San Simón e outros queixos galegos para substituír a clásica mozarella». Así nacieron platos como «Galipizzas de lacón con grelos, de zorza, polbo ou churrasco e criollo, e mesmo de cachopo», anticipándose a «outras importantes cadeas que lanzaron esa mesma idea xa con alcance nacional». Todo un «Universo Galipizza que séguese reinventando con hamburguesas gourmet con ingredientes galegos, bocadiños tipo hot-dog pero con ingredientes tamén típicos galegos ou os novos bocadiños galegos a medio camiño entre a hamburguesa e o hot-dog». Con los sellos Galicia Calidade y Q de Calidad Turística, la empresa de los viveirenses Leman y Marga Galdo ratifica su «confianza en que os produtos galegos de calidade están ricos en calquiera das variedades nas que se presenten».