A Mariña también entra por la boca

s. corral VIVEIRO / LA VOZ

A MARIÑA

XAIME RAMALLAL

Blogueros especializados en gastronomía degustan productos de calidad de la zona

06 sep 2020 . Actualizado a las 05:00 h.

Un grupo de blogueros especializados en gastronomía -algunos también en viajes- visitan A Mariña este fin de semana invitados por la Mancomunidad de Municipios. Ayer degustaron productos de primera calidad de la zona; hoy conocerán lugares de interés natural.

El presidente de la Mancomunidade de Concellos de A Mariña Lucense, Fran Cajoto, recibió en Barreiros (en el hotel-restaurante Rías Altas) a los blogueros.

«No xantar os asistentes degustaron faba de Lourenzá en diversas elaboracións, produto que coñecerán mais en profundidade facendo unha versión reducida e adaptada ao tempo dispoñible da Ruta da Faba. Pola tarde visitarán o Centro de Interpretación da Faba, o Mosteiro de San Salvador, percorrerán unha parte da Ruta do Val ata o Muíño do Pereiro con visita ásplantacións desta leguminosa, ao Pazo de Tovar e á Cooperativa Terras da Mariña cunha demostración do procesado final da faba», explicaba Fran Cajoto.

El propio Cajoto informaba sobre esta iniciativa: «Xanta de vagar en terras da Mariña é o nome que recibe a xornada do sábado e que se enmarca dentro dun proxecto organizado por Slow Food Compostela para AGACAL (Axencia Galega de Calidade Alimentaria) chamado Come Local. Neste proxecto realizan diferentes actuacións para poñer en valor os alimentos certificados de calidade, DOPs, IGPs e Ecos e entre elas atópanse 4 eventos gastronómicos en cada unha das provincias galegas».

«O primeiro evento ao que están invitados unha serie de bloggers gastronómicos e de viaxes, corresponde á provincia de Lugo e ten lugar hoxe, 5 de setembro, na Mariña -continuaba Cajoto-, entre Barreiros e Lourenzá. Aquí no hotel-restaurante Rías Altas tivo lugar a recepción ofrecida pola Mancomunidade. A Mariña ten unha gran riqueza cultural, paisaxística e gastronómica e agardamos que sorprenda a este grupo de blogueiros, que lles guste e que llelo trasladen a todos os seus seguidores. A Mariña é unha comarca para visitar ao longo de todo o ano e aquí estaremos encantados de recibir a todas as persoas que se acheguen a coñecer este territorio».

Para hoy domingo tienen preparado también un programa interesante, turístico. «Para o domingo, 6 de setembro, foron organizadas varias actividades. Os bloggers terán a oportunidade de participar nunha visita guiada á Basílica de San Martiño; asistirán a unha sesión de Ecogastronomía da Mariña, a cargo de Lucas Requejo; coñecerán a Cova do Rei Cintolo e visitarán o barco museo Reina del Carmen».

«O obxectivo das actividades propostas, ademais de adaptarse á probabilidade de choivas, é a posta en valor da variedade e riqueza dos produtos e da gastronomía local e a diversidade e singularidade dos recursos existentes na comarca, xa que en moi pouco espazo territorial pódese desfrutar de recursos con características totalmente diferentes e moi interesantes», señalaba finalmente el presidente de la Mancomunidad, Fran Cajoto.

Ayer degustaron faba de Lourenzá preparada en diversas elaboraciones y hoy visitarán la basílica de San Martiño; degustarán ecogastronomía de A Mariña, con Lucas Requejo; conocerán las cuevas de O Rei Cintolo y prevén visitar el barco museo de Burela.