La pequeña conservera de mujeres que nació durante la crisis y hoy está entre las mejores de Galicia
A MARIÑA

El conselleiro do Mar visitó Conservas Curricán, en Xove, donde preparan e innovan con el mejor bonito del mundo
07 feb 2024 . Actualizado a las 05:00 h.Se llama Conservas Curricán, la pequeña empresa está en la costa de Lugo, en Xove, nació de la crisis, una idea promovida por mujeres decididas y emprendedoras: hoy es una de las mejores conserveras artesanales de Galicia, multipremiada.
El conselleiro do Mar, Alfonso Villares, visitó este martes Conservas Curricán, en Xove, y destacó «o esencial labor feminino dentro da cadea mar-industria galega e, en concreto, na industria da transformación e a conserva» y ensalzó el ejemplo «dunha empresa como Curricán que, nacida como unha iniciativa de mulleres que viven na costa de Lugo, contribúe a poñer en valor, pola vía da innovación, a forma tradicional de facer conservas da zona. Esta empresa tivo o apoio da Xunta, da Consellería do Mar, e do Galp na súa creación, importante para que estas emprendedoras se lanzasen no ano 2012, em plena crise, a xerar riqueza e transformar produtos tipicamente unidos ao mar e a Galicia e da Mariña, como pode ser o bonito que se captura en cada costeira»», dixo.
El titular de Mar aplaude un modelo de negocio «que aposta de forma decidida pola innovación como fórmula para revalorizar a tradición, cunha elaboración de produtos gastronómicos artesáns a pequena escala e de excelencia contrastada como son o bonito do norte de Burela, ostras ao natural conservadas en auga de mar ou cun escabeche cítrico, ou pratos preparados como fabas con polbo, marmitako de bonito, este túnido en salsa de tomate ou calamares na súa tinta. Todos envasados en cristal e de forma artesá».