En Burela ofrecen 3.400 kilos de bonito este fin de semana en la fiesta anual con el «príncipe azul» como gran protagonista
A MARIÑA

Bonito a la parrilla, cocido, en marmitako y con fabas de Lourenzá, de mil maneras este sábado y domingo; además se celebra la Feria de Artesanía y Productos Ecológicos y el sábado por la noche actuación estelar de Walls
02 ago 2024 . Actualizado a las 15:56 h.Burela celebra A Festa do Bonito este primer fin de semana de agosto, como es habitual cada año. Serán 3.400 kilos de bonito a repartir entre el viernes y el domingo.
Este año, además del pregón que corre a cargo de Julio López Quiroga, tienen los conciertos de Walls, A Gramola Gominola, o Xinetes do Trópico que amenicarán la sesión vermú del sábado.
La presidenta de la asociación cultural Ledicia, Rocío Rivera Seara, comenta al periódico que «desde o pasado venres 26, estase a celebrar o tapeo do bonito nos locais de hostelería da vila, sendo un total de 18 locales participantes. Xa o venres celebrarase un torneo de baloncesto 3 por 3; o sábado haberá unha concentración de coches clásicos, un certame de alfombrismo e un torneo de fútbol de veteranos na praia da Marosa. Ditas actividades non son realizadas por nós, senón polas asociacións da vila».
«O Clube Baloncesto Burela organiza o torneo 3 por 3, a Asociación Burela Floral a actividade do alfombrismo, o grupo de veteranos da Sociedade Deportiva Burela promove o torneo de fútbol e a asociación Autoclásicos da Mariña organizará tanto a concentración de coches como o seu paseo polas rúas», añade.
«Xa na propia feira do bonito, teremos unha sesión vermú o sábado que correrá a cargo dos Xinetes do Trópico,; ás oito da tarde tocarán Gramola Gominola, un concerto máis para os pequenos, mentres se espera polo prato forte da noite, tocarán os músicos da asociación Sociedade Cultural Ledicia e xa pola noite, o concerto principal a cargo de Walls», apunta.
«O domingo teremos xogos para os nenos, e mentres se degusta o bonito Pablo Balseiro amenizará a sesión vermú», avanza Rocío Rivera.
Con respecto a los precios Rocío Rivera, presidenta de Ledicia, explica: «O sábado teremos dúas preparacións, por un lado a ración clásica que consta de bonito cocido, bonito asado, empanada e o anaco de pan, que terá un custo de 10 euros e por outra banda, teremos unha tapa de salpicón que será de 3 euros. O domingo haberá a habitual ración de marmitako que será de 5 euros cada unha e como novidade ofreceremos ensalada de fabas de Lourenzá con bonito que irá condimentada con algas e terá un prezo de 3 euros».
«Subliñar o que para nós é o acto central, que por un lado consta do izado da bandeira azul no barco museo e a entrega dos premios do concurso de carteis, o premio ao asador maior e colaboradora de honra e daremos paso ao pregón que corre a cargo de Julio López Quiroga», señala Rocío Rivera.