Regístrate gratis y recibe en tu correo las principales noticias del día

En Burela ofrecen 3.400 kilos de bonito este fin de semana en la fiesta anual con el «príncipe azul» como gran protagonista

La Voz BURELA / LA VOZ

A MARIÑA

XAIME RAMALLAL

Bonito a la parrilla, cocido, en marmitako y con fabas de Lourenzá, de mil maneras este sábado y domingo;  además se celebra la Feria de Artesanía y Productos Ecológicos y el sábado por la noche actuación estelar de Walls

02 ago 2024 . Actualizado a las 15:56 h.

Burela celebra A Festa do Bonito este primer fin de semana de agosto, como es habitual cada año. Serán 3.400 kilos de bonito a repartir entre el viernes y el domingo.

Este año, además del pregón que corre a cargo de Julio López Quiroga, tienen los conciertos de Walls, A Gramola Gominola, o Xinetes do Trópico que amenicarán la sesión vermú del sábado.

La presidenta de la asociación cultural Ledicia, Rocío Rivera Seara, comenta al periódico que «desde o pasado venres 26, estase a celebrar o tapeo do bonito nos locais de hostelería da vila, sendo un total de 18 locales participantes. Xa o venres celebrarase un torneo de baloncesto 3 por 3; o sábado haberá unha concentración de coches clásicos, un certame de alfombrismo e un torneo de fútbol de veteranos na praia da Marosa. Ditas actividades non son realizadas por nós, senón polas asociacións da vila».

«O Clube Baloncesto Burela organiza o torneo 3 por 3, a Asociación Burela Floral a actividade do alfombrismo, o grupo de veteranos da Sociedade Deportiva Burela promove o torneo de fútbol e a asociación Autoclásicos da Mariña organizará tanto a concentración de coches como o seu paseo polas rúas», añade.

«Xa na propia feira do bonito, teremos unha sesión vermú o sábado que correrá a cargo dos Xinetes do Trópico,; ás oito da tarde tocarán Gramola Gominola, un concerto máis para os pequenos, mentres se espera polo prato forte da noite, tocarán os músicos da asociación Sociedade Cultural Ledicia e xa pola noite, o concerto principal a cargo de Walls», apunta.

«O domingo teremos xogos para os nenos, e mentres se degusta o bonito Pablo Balseiro amenizará a sesión vermú», avanza Rocío Rivera.

Con respecto a los precios Rocío Rivera, presidenta de Ledicia, explica: «O sábado teremos dúas preparacións, por un lado a ración clásica que consta de bonito cocido, bonito asado, empanada e o anaco de pan, que terá un custo de 10 euros e por outra banda, teremos unha tapa de salpicón que será de 3 euros. O domingo haberá a habitual ración de marmitako que será de 5 euros cada unha e como novidade ofreceremos ensalada de fabas de Lourenzá con bonito que irá condimentada con algas e terá un prezo de 3 euros».

«Subliñar o que para nós é o acto central, que por un lado consta do izado da bandeira azul no barco museo e a entrega dos premios do concurso de carteis, o premio ao asador maior e colaboradora de honra e daremos paso ao pregón que corre a cargo de Julio López Quiroga», señala Rocío Rivera.