Puerto de Celeiro dona 75 kilos de merluza a Viveiro para degustar en Xantar Ourense
BURELA

Burela también ofrecerá raciones de su merluza y dispondrá de un bus gratis para asistir
03 feb 2020 . Actualizado a las 21:26 h.El Concello de Viveiro también estará un año más en Xantar Ourense 2020, el Salón Internacional de Turismo Gastronómico que se celebra en Ourense, para promocionar su atractivo histórico y paisajístico, la Semana Santa y, naturalmente, su gastronomía.
La concejala de Turismo, Marisol Rey, mantendrá reunións con varios touoperadores y el sábado habrá degustación gratuita de unas 300 raciones de dos productos gastronómicos «vinculados a dúas das nosas festas con declaración de interese turístico: a merluza do pincho (cociñada en empanada e salpicón) e o Pan dos Apóstolos (doce típico de Semana Santa)».
Desde el Concello de Viveiro, «quérese dar as grazas publicamente á Xunta de Cofradías da Semana Santa e á Asociación Cultural e Deportiva Penalba, pola súa colaboración durante a organización, montaxe e degustación dos produtos, e mais á empresa Puerto de Celeiro, por donar 75 kilos de merluza para as degustacións en Xantar Ourense».
Además de Viveiro participan en Xantar Ourense Burela, Mondoñedo-O Vicedo y otros concellos mariñanos.