Moncho Castro, de Pastelería Anduriña de Foz: «En produto salgado, empanadas e pastelóns supoñen o 80% dos ingresos do negocio»
FOZ
![](https://img.lavdg.com/sc/mHkkI2sn0qvpRTrVhvcFTxzssZc=/480x/2022/04/22/00121650626283314691201/Foto/X22A2042.jpg)
El establecimiento ofrece hasta 47 tipos para degustar en su octava Festa da Empanada, hasta el 1 de mayo con descuento del 10%
23 abr 2022 . Actualizado a las 18:30 h.Si ya el resto del año la empanada es uno de los claros productos estrella de Pastelería Anduriña en Foz, con motivo de su VIII Festa da Empanada (hasta el 1 de mayo) aún más. Los clientes pueden aprovechar ahora para elegir entre 47 variedades de empanadas y pastelones con descuento del 10% en la compra, que también puede ser online, por teléfono (982 132 554) o WhatsApp (648 448 157). Además, sortearán un vale de 150 euros en productos por ticket de 15 euros o superior.
Las empanadas de Anduriña llegan a mercados de la comarca y otros puntos de distribución además del focense donde está el obrador. «Aquí trabállase moito pastelería pero en salgado, digamos empanada e pastelón, pódese dicir que representa o 80% dos ingresos do negocio», enfatiza Moncho Castro, propietario. Calcula que elaboran una media de entre 100 y 150 empanadas al día. «Case cen, só encargadas, hainas todos os días, tanto nos mercados como na tenda. E se se van acabando, fanse máis. Coa Festa da Empanada suben os pedidos e a xente pregunta moito. O online notouse. Este venres había máis de 30 empanadas para enviar a Cáceres, Barcelona, Madrid, Segovia, Valencia... Temos envíos de martes a venres para que cheguen de mércores a sábado, a nivel nacional, nun prazo de entrega marcado de 14 horas. Funciona moi ben a través da web andurinafoz.com», añade.
Exposición de la Coral Polifónica de Foz
Además de la parte gastronómica, Anduriña hace otro guiño abriendo en su establecimiento una exposición por los casi 40 años de la Coral Polifónica de Foz (de fotos hasta septiembre). Castro da las gracias a Carmen Alonso, la directora, y a Francisco Ariza, porque «se ocuparon de todo nesta exposición».
«A de zorza con ovo está tendo agora moito éxito»
Ciertas variedades son las de mayor demanda en Anduriña: «Agora a de zorza con ovo está tendo moito éxito». De resultado garantizado son las clásicas de bonito, carne o bacalao. Su favorita es de pollo con queso: «Encántame porque queda moi suave e é das que máis se vende». «Tamén temos empanadas veganas _añade Castro_ e todos os días se vende algunha. Por último, preguntan bastante por empanadas sen glute pero necesitaríamos adecuar un obrador, e por trazabilidade non podemos. Creo que co tempo terá un oco a sen glute». «Case todos os meses _finaliza Castro _ probamos, pero das probas que facemos saen ao ano unha ou dúas. Temos amigos e clientes que son amigos que nos fan de ‘conejillo de indias'. As que resultan póñense á venta». «Fixéramos unha de ortigas con gambas e con setas_recuerda_ pero non tivera moita saída». «Tamén facemos por encarga unha especial, que ou gusta ou non a poden ver, a de raia». «E seguimos probando, agora con salmón», remata.