Óscar Freire, del restaurante A Marina: «Ofrecemos mariscadas a domicilio dende Camariñas»
CAMARIÑAS
LUCHA CONTRA EL CORONAVIRUS | El hostelero apuesta por esta fórmula ante la incertidumbre provocada por el covid
28 nov 2020 . Actualizado a las 05:00 h.Óscar Freire le vio las orejas al lobo mucho antes de abrir el nuevo restaurante A Marina de Camariñas en julio, en un momento complicado por la pandemia. «Cando chegou a primeira onda do covid xa intuímos que as cousas ían complicarse. Eu levo 25 anos na hostalaría e en xullo abrimos o novo establecemento, co nome do anterior. Cambiamos o emprazamento e o modelo de negocio», indica Freire, que añade: «Hai que buscar novas fórmulas e facilitarlle o máximo as cousas aos clientes. Neste local optamos por separar máis os espazos, para que a xente estea máis cómoda. Temos 134 metros cadrados, dos que 62 son de cociña, xa que apostamos polos envíos», destaca.
Su propuesta supone una novedad en un mercado en el que hasta ahora, predominaba el fast food. «O certo é que até hai pouco á hora de ver que pedir para comer na casa a maior parte da oferta eran hamburguesas ou pizzas. No noso caso, traballamos con mariscos e pescados, polo que é unha oferta distinta e dálle á xente a posibilidade de comer ben na casa. Para iso, temos todo preparado, os recipientes correspondentes de calidade, xa que traballamos cun produto delicado», señala Freire.
A pesar de que Camariñas se mantiene libre de restricciones, de forma que los hosteleros pueden abrir, pero respetando las medidas sanitarias y el control de aforo, el hostelero se adelanta con esta fórmula a lo que pueda pasar. «Estamos a ver dende o comezo de todo, coas primeiras restricións, que en calquera momento nos pode tocar a nós. Moita xente nos chama para encargar e temos na páxina web en construción o apartado para domicilio, no que poderán seleccionar a hora de entrega. Igualmente, agora xa poden facer a reserva en liña mediante un formulario», indica.
Además de mariscos, cuentan con una amplia variedad.