La Xunta aporta 240.000 euros para el funcionamiento diario de la Cocina Económica

La Voz FERROL

FERROL CIUDAD

Un momento de la visita a la Cocina Económica.
Un momento de la visita a la Cocina Económica. cedida

El director xeral de Inclusión Social, Arturo Parrado, destacó el apoyo de la entidad« ás persoas que peor o están a pasar»

05 ene 2025 . Actualizado a las 05:00 h.

El director xeral de Inclusión Social, Arturo Parrado, visitó durante la mañana de ayer las instalaciones de la Cocina Económica de Ferrol, donde recordó que la Xunta colabora con este centro a través de la orden de ayudas a entidades de iniciativa social. En la visita también estuvo presente la delegada territorial, Martina Aneiros.

Desde el Gobierno gallego se indica, que, en concreto, «a través da última convocatoria de subvencións correspondente ao período 2023-2025, a Cociña Económica recibe unha axuda de 240.000 euros para o seu funcionamento diario».

De este modo, Arturo Parrado quiso poner en valor el trabajo de la Cocina Económica «por ofrecer calor e apoio ás persoas que peor o están a pasar durante todo o ano e, en especial, nunhas datas tan sinaladas como estas». En este sentido, recordó que el Gobierno gallego «seguirá apoiando a aquelas entidades que traballan cada día para facer de Galicia un lugar máis xusto no que vivir».