O restaurador participa nas Xornadas do Cocido de Lalín que ata o vindeiro domingo se están a celebrar en Murcia
16 feb 2013 . Actualizado a las 07:00 h.O cociñeiro lalinense José Luis Iglesias, que rexenta o Cabanas, atópase na rexión de Murcia participando nas terceiras Xornadas do Cocido de Lalín que promove o Centro Galego de Murcia.
-¿Como xurde o convite?
-Directamente a través do presidente do Centro Galego de Murcia que é natural da parroquia lalinense de Moneixas. Púxose en contacto conmigo para preguntarme se me interesaba tomar parte nestas xornadas que fan dende o centro galego para resaltar os nosos produtos, e eu encantado de tomar parte neste evento que está sendo por certo moi satisfactorio.
-¿Satisfactorio respecto do volume de comensais que van a degustar o cocido?
-Así é. As xornadas do cocido celébranse no restaurante Torre de Zoco e están sendo moi concorridas. Comezaron o xoves e terán continuidade ata o domingo. O pasado xoves servimos cocido para oitenta persoas e onte para un cento de comensais. Mesmo xa están feitas reservas para mañán -por hoxe- e para o domingo. Estou comprobando que aquí existe un forte apego por Galicia e pola nosa cociña. Ao restaurante veñen murcianos, galegos e persoas con raíces na nosa comunidade. Están sendo unhas xornadas moi interesantes e os medios de comunicación tamén están publicitando moitísimo o evento.
-A materia prima sen dúbida viaxou de Lalín...
-Todo o que puiden traer de Lalín, mesmo o pan e as patacas, viaxaron conmigo. Teño a sorte tamén de contar co persoal de cociña do restaurante Torre de Zoco á hora de elaborar o prato.
-Elaborou Cocido de Lalín en varios países incluso no Vaticano e para o papa Ratzinger que está agora de plena actualidade polo seu retiro...
-A verdade é que si. Penso que foi no 2008 cando fomos ao Vaticano a facer o cocido e o futuro papa puido haber comido o Cocido de Lalín xa que alí estaba unha ampla representación de cardenais; moitos dos que se postulan agora como posibles «papables». O acto fora na embaixada de España na Santa Sede, cando era embaixador o coruñés Paco Vázquez, e fora moi emotivo. Lémbrome que non puideramos ver ao papa Ratzinger pero lle fixeramos chegar un lixeiro prato de cocido, con moitas verduras e legumes.
-¿A vindeira cita co cocido será en Bruselas?
-Non o sei. O concello quere facelo para os eurodeputados pero non che podo decir...
josé luis iglesias cociñeiro lalinense