A Fonsagrada celebra os días 3 e 4 de febreiro a Feira do Butelo

la voz LUGO

A FONSAGRADA

Presentación da Feira do Butelo da Fonsagrada
Presentación da Feira do Butelo da Fonsagrada CEDIDA

O Concello renderá tributo a 27 produtores e empresas que comezaron hai case tres décadas a comercializar este embutido da montaña de Lugo

31 ene 2024 . Actualizado a las 21:01 h.

A Deputación de Lugo acolleu onte a presentación da 27 edición da Feira do Butelo da Fonsagrada. Unha cita gastronómica que se celebrará este fin de semana, os días 3 e 4 de febreiro, neste concello da montaña lucense, e que conta cunha achega da institución provincial de 20.000 euros.

A deputada de Réxime Interior, Promoción do Territorio e Turismo, Pilar García Porto; e o alcalde de A Fonsagrada e deputado de Medio Ambiente, Carlos López, presentaron esta nova edición da feira no Pazo de San Marcos.

«O butelo é o verdadeiro rei da Montaña», sinalaba García Porto citando ao humorista Forges, explicando que este produto exemplifica o mellor da tradición culinaria da provincia, porque é o resultado do esforzo conxunto dos gandeiros, as empresas cárnicas, os distribuidores e a hostalería.

Festa de Interese Turístico de Galicia

Destacou tamén a deputada a importancia de que esta cita conte coa certificación de Interese Turístico de Galicia e polo que supón ao recoñecemento do traballo do tecido produtivo da provincia: «Eles son os que verdadeiramente manteñen a actividade económica no rural e aportan unha importante porcentaxe ao PIB da provincia, ademais de asentar poboación coa súa actividade».

García Porto resaltou a importancia da gastronomía na provincia de Lugo e o seu eco na oferta turística do territorio pola «autenticidade e a calidade dos nosos sabores». Nese sentido lembrou a campaña da institución provincial deste ano en Fitur, titulada «Saborea a provincia de Lugo».

Butelo de Ouro

A 27 Feira do Butelo recoñecerá o traballo aos 27 produtores e empresas que comezaron a comercializar o embutido. O alcalde informou que se trata da Carnicería Silmer, Xosé do Cámping, Facenda Farruquiño, Embutidos Riopedre Méndez, Tita de Vilarello, Embutidos Buenavista, Cárnicas Castelao S.L, e Belén da carnicería Día.

As persoas que se acheguen a esta feira multitudinaria poderán visitar algún dos máis de 70 postos de artesanía e gastronomía, onde se poderán catar produtos como o butelo ou o mel, así como catro postos das industrias cárnicas locais.