«Para traballar cos mellores, tes que ser o mellor no teu»

Gladys Vázquez REDACCIÓN / LA VOZ

MERCADOS

Gladys Vázquez / Daniel Portela

18 feb 2018 . Actualizado a las 13:12 h.

Martín Berasategui lo dice donde va. «Son los mejores huevos que he probado». Se refiere a una empresa con solo cuatro años en el mercado. Es Galo Celta, una compañía que nació por y para la alta gastronomía. «Achegueime a el nunha feira. Conteille o proxecto de negocio e mandeille unhas mostras. Aí empezamos a elaborar despezamentos, cortes, empezamos coa pularda. Despois foi sinxelo para chegar aos cociñeiros galegos», explica David Sueiro, el hombre de los huevos a un euro. Así le definen muchas publicaciones. «Dende o principio soubemos que o noso único oco no mercado era a alta restauración. Sabiamos que tiñamos unha xoia gastronómica». El producto estrella de esta granja de Vila de Cruces es el huevo, pero también el gallo de nueve meses, la pularda, los embutidos, las conservas e incluso preparan la quinta gama. «Temos unha hamburguesa da que esperamos boas noticias». A nivel gallego y nacional les avalan Iván Domínguez o Pepe Solla. «Nacho Manzano levounos a Londres. Fixemos cousas en Xapón, Luxemburgo ou Suiza. Cos grandes cociñeiros, ademais de colaborar, temos unha relación coa que conseguimos avanzar». David le da una gran importancia a la investigación, incluso a la genética. En Galo Celta crían en libertad, «como facían os avós», y trabajan casi a la carta. Los chefs le dan su valoración y hacen seguimiento de sus productos. «Para traballar cos mellores tes que ser o mellor. É certo que as cifras de negocio non son elevadas, pero podemos estar no mercado nos prezos máis altos e estámoslle dando negocio a unhas 50 persoas. Agora o obxectivo é aumentar a produción sen perder a calidade. Hai que medrar».