Patrocinado porPatrocinado por

Abre el plazo para la presentación de candidaturas a los Premios Galicia Alimentación

La Voz

SOSTENIBILIDAD

Reconocen el emprendimiento en el rural, algo que han hecho entidades como Daveiga que elaboran las galletas mariñeiras (en laimagen de archivo)
Reconocen el emprendimiento en el rural, algo que han hecho entidades como Daveiga que elaboran las galletas mariñeiras (en laimagen de archivo) ALBERTO LÓPEZ

Buscan reconocer la labor de las empresas agroalimentarias gallegas

07 mar 2024 . Actualizado a las 05:00 h.

Los Premios Galicia Alimentación cumplen diez años. Ahora está abierto el plazo hasta el 25 de abril para presentar candidaturas a cada una de las categorías diseñadas por el Clúster Alimentario de Galicia, organizador de los galardones:

La primeira categoría, Alimentos e bebidas, estará dedicada a los produtos alimentarios. Estará integrada por dos galardones: 

Premio Galicia Alimentación al Produto Innovador, que está enfocado a reconocer aquellos productos que, como su nombre indica, «caracterízanse pola súa innovación, potencial comercial ou deseño e pola a súa adaptación ás demandas do consumidor ou que aportan valor ás materias primas galegas».

Premio Galicia Alimentación al Producto Excelente. Este reconoce «aqueles produtos que incorporen valores tradicionais do sector alimentario galego adaptándoos ao momento actual polo seu deseño e usando materias primas locais. Neste caso cobran especial importancia as características organolépticas dos alimentos e bebidas que se presenten e, de feito, poñerase especial atención aos produtos gourmet e ecolóxicos».

La segunda categoría, Iniciativas del Sector Alimentario, premia aquellas acciones o prácticas empresariales en tres ámbitos:

Premio Galicia Alimentación a la  Estrategia de Márketing o Internacionalización. Esta mira «o esforzo de empresas e organizacións do sector alimentación por acceder, desenvolver e consolidar a súa posición no mercado nacional e internacional. Neste sentido, valorarase o seu plan de márketing no posicionamento en novos nichos de mercado e a orientación ao consumidor, así como a implantación de campañas. Ademais, tamén se terá en conta a evolución continua e o dinamismo das exportacións na súa estratexia de internacionalización». En esta categoría también valoran la labor realizada por instituciones que están ubicadas dentro o fuera de España en favor de la promoción de los productos alimentarios y bebidas gallegas al actuar como embajadores de ellas. 

Premio Galicia Alimentación a la Innovación. Está dirigido «a proxectos, institucións ou organizacións e empresas que destaquen pola súa innovación no seu modelo de negocio, que desenvolvan produtos ou servizos innovadores do ámbito da alimentación ou que destaquen polo seu carácter emprendedor e cooperativo».

Premio Galicia Alimentación a la Sostenibilidad. Esta es una de las novedades de este año con la uqe se pretende reconocer «aquelas prácticas, institucións ou empresas caracterizadas pola súa sostibilidade, tanto na organización e produción coma nos seus produtos e servizos. Trátase de acercarse aos Obxectivos de Desenvolvemento Sostible (ODS) e á economía circular».

Ademais, Clusaga se reserva la posibilidad de establecer «un Premio Honorífico Galicia Alimentación para aquelas personalidades que destaquen pola súa traxectoria profesional na industria alimentaria, que teñan contribuído ao fortalecemento do sector e cunha destacada visión da innovación e sostibilidade neste ámbito, tanto no sector público como privado».

Plazos y participantes

Las candidaturas pueden presentarse a través de los formularios da web de Clusaga: https://www.clusteralimentariodegalicia.org/sobre- clusaga/premios-galicia-alimentacion. Una misma entidad puede presentar candidaturas a varios premios, sean o no de la misma categoría. «Poden optar aos Premios Galicia Alimentación 2024 persoas físicas, autónomos, micro, medianas e grandes empresas, que teñan sede social, centros produtivos u exerzan a súa actividade comercial ou transformadora en Galicia e institución galegas ou situadas fóra do territorio que desenvolvesen actividades en favor dos produtos alimentarios galegos», explican desde Clusaga.