Regístrate gratis y recibe en tu correo las principales noticias del día

Sebastián Villasante aborda en Pontevedra cómo «os alimentos mariños son cruciais para a saúde do planeta»

Alfredo López Penide
L. Penide PONTEVEDRA / LA VOZ

PONTEVEDRA

Real Academia Galega de Ciencias (RAGC)

El científico destaca que «máis de 2.500 especies de peixes, invertebrados, algas e plantas acuáticas captúranse ou cultívanse para a alimentación, proporcionando unha importante inxesta diaria de proteínas a máis de 4.000 millóns de persoas»

16 may 2024 . Actualizado a las 09:50 h.

Este jueves, a partir de las 19 horas y en el marco de la quinta edición del Ciclo de Conferencias Aida Fernández Ríos, iniciativa impulsada por la Real Academia Galega de Ciencias (RAGC) y la Diputación de Pontevedra, se desarrollará un webinario centrado en la economía oceánica sostenible, en particular en los alimentos marinos «como produtos fundamentais para a saúde do planeta e o benestar da humanidade».

De este modo, Sebastián Villasante, doctor en Economía Aplicada, profesor de la facultad de Administración e Dirección de Empresas da Universidade de Santiago e científico del Centro de Investigación Interdisciplinar en Tecnoloxías Ambientais (CRETUS) de la USC, sostiene que «os alimentos azuis desempeñan un papel crucial nos sistemas alimentarios, xa que poden contribuír á seguridade alimentaria, a reducir a malnutrición e a crear sistemas alimentarios sans, resistentes e respectuosos coa natureza en todo o mundo».

Tras remarcar que los alimentos azules son el medio de vida de más de cien millones de personas y dan sustento a mil millones en todo el mundo, remarca que «máis de 2.500 especies de peixes, invertebrados, algas e plantas acuáticas captúranse ou cultívanse para a alimentación, proporcionando unha importante inxesta diaria de proteínas a máis de 4.000 millóns de persoas. Ademais, ofrecen micronutrientes esenciais que reducen a malnutrición entre os grupos de risco, como os nenos e nenas e as mulleres, ao tempo que diminúen o risco de enfermidades non transmisibles».

Villasante, que desarrollará su intervención bajo el título de Os alimentos mariños son cruciais para a saúde do planeta e benestar da humanidade lamenta que, a pesar de su enorme relevancia, lo cierto es que «a miúdo pásanse por alto nas conversas sobre o futuro da alimentación, que tenden a centrarse nos cultivos terrestres e no gando».

Para participar en el webinario es preciso inscribirse de forma gratuita en la web de la Diputación de Pontevedra.