La tarta de queso invertida de un bar de Santiago que se viraliza: «Nun día de fin de semana poden saír 40»
VIVIR SANTIAGO

El postre del restaurante Pepe Payá suma adeptos desde hace 8 años, pero la reciente recomendación de una joven en TikTok ha disparado el interés sobre la receta en las redes. El dueño del local explica su origen
28 oct 2024 . Actualizado a las 14:26 h.El hostelero José Manuel Calvo Barreiro, al frente del bar Pepe Payá, en la rúa do Cardeal Payá, en pleno casco histórico de Santiago, no deja de sorprenderse ante el eco que suma en los últimos días en las redes sociales la tarta de queso invertida de su local. «Aquí levámola facendo oito anos. Para a nosa clientela xa é moi coñecida, pero agora fálase tamén dela nas redes por unha clienta, que recomendouna no seu TikTok», señala agradecido y aludiendo a la publicación que realizó en esa red social Carla Piñeiro, una joven que, tras acudir al establecimiento, no dudó en alabar y mostrar con una imagen la receta. «Hoy fuimos a comer a este restaurante y estaba todo buenísimo. Recomendamos demasiado la tarta de queso invertida que hacen», escribía esa clienta en una publicación que ya fue vista por casi 19.000 usuarios.
El propio hostelero confirma que, desde el inicio del local, la tarta de queso invertida ya fue uno de sus postres más reclamados. «Nunca fixemos a habitual; xa no comezo apostamos por esta invertida. Buscamos un postre de calidade e que sexa moi natural, caseiro. Quixemos probar a facer algo distinto e creo que a xente valorou iso e tamén que lle expliquemos todo o proceso de elaboración ou como vai montado», razona, repasándolo.
«Nesta tarta nós engadimos mango natural, algo que, de inicio, pode estrañar, pero ao final, o seu sabor cítrico convence moito. Co mango, tras trituralo e filtralo, facemos unha base sobre a que poñemos unha crema de queixo e nata. A continuación, espolvoreamos por riba unha galleta, que facemos nós caseira. É unha receita que sorprende e que gusta. Depende do día, pero nalgunha xornada, sobre todo de fins de semana, poden chegar a pedirnos e a saír 40», subraya José Manuel Calvo Barreiro. «A clientela, como se aprecia nesa publicación nas redes, aprecia sobre todo que sexa caseira. Á xente gústanlle as cousas da casa», realza.