Madalenas de limón
Unha receita doce, alonxadada da repostería industrial e moi sinxela
- Raciones12 unidades
La Voz de Galicia
Ingredientes
- 4 ovos medianos
- 150 gr de azucre
- O zume de un limón e a peladura da súa pel
- 150 ml de aceite de xirasol
- 250 gr de fariña
- Un sobre de lévedo en po de repostería
- Unha pizca de sal
- Un pouquiño de azucre para decorar
- Moldes de papel de madalenas
Instrucciones
Poñemos nun bol os ovos co azucre e batemos ben ata ter moita escuma, logo imos engadindo resto de ingredientes sin deixar de bater.
Primeiro o aceite de xirasol, logo o zume do limón e a reladura da pel, logo a pizca de sal, logo a fariña e o lévedo en pó. Temos que bater todo ben para que quede ben misturado.
Acendemos o forno a 180º. E mentres, cunha culler e con coidado imos enchendo ata a metade os moldes das madalenas.
Cando estén cheos botámoslle un pouco de azucre por riba.
Metemos no forno durante uns 15 minutos. E logo, coa axuda dun maior sacamos do forno e deixamos arrefriar.
Autor
Rocío Garrido De Sanxenxo, es la autora del blog La Cocina de mi Abuelo. También ha escrito el libro "Mel nas filloas" http://www.cocinademiabuelo.com
Comentarios