Iago García
Iago García
Iago García

(1984) Comunicador Audiovisual. Guionista & Periodista

(1984) Comunicador Audiovisual. Guionista & Periodista

Últimos artículos publicados

21 nov 2024
Rodrigo Hernández en el plató de «El Hormiguero».

Rodri, el Balón de Oro más humilde, en «El Hormiguero»: «En la final de la Eurocopa estaba yo más nervioso que Nico y Lamine»

El madrileño se declaró un «bicho raro» del fútbol de élite. Se emparejó con su novia del barrio de siempre, se licenció en Empresariales viajando de Manchester a Castellón para examinarse. También huye de prendas y coches de lujo aunque, eso sí, no escatima a la hora de sentarse a la mesa: «Si un día te invito a comer, me dejo lo que hace falta»

IAGO GARCÍA

14 nov 2024
Gelis Romero, catedrática en tecnoloxía dos alimentos da USC

Gelis Romero en «De 0 a 100»: «O 95 % das veces que mercamos de novo un alimento é unicamente polo seu sabor»

María Angeles Romero, coñecida coma Gelis, volveu a súa vila natal, Ferreira do Valadouro, para contarlle aos alumnos do IES Alfoz-Valadouro como é o seu traballo como unha das meirandes expertas do país no sector alimentario no programa que La Voz realiza en colaboración coa Consellería de Educación. 
A catedrática en tecnoloxía dos alimentos da USC é unha firme defensora da alimentación saudable e «de proximidade, de kilómetro cero». Para ela mercar a un agricultor ou gandeiro veciño que comercializa directamente os seus produtos sen aditivos é sinónimo de saúde. De feito, está constatado que o consumo de ultraprocesados está relacionado con ata 30 patoloxías diferentes. Máis alá da docencia, é socia impulsora de Tastelab, unha empresa pioneira de análise sensorial que axuda a importantes multinacionais antes de lanzar novos productos. «Ademais das catas creamos un software, Sensesbit, que está a dispor dos clientes, co que poden ver rápidamente como están respondendo consumidores potenciais antes de dar o visto bo a calquera novidade que se queira empezar a producir», sinala Romero. 
«O 95 % das veces que mercamos de novo un alimento é únicamente polo seu sabor», precisa a lucense, que defende a importancia da labor de Tastelab: «Cada ano, a nivel mundial, 13.000 produtos desaparecen dos liñais dos establecementos porque deixan de ter demanda» 
Dende o 2016 Galicia conta coa única Cátedra do Pan e do Cereal do mundo, vinculada ao Campus de Lugo da USC. «Con ela queremos valorizar todo o proceso que xira arredor deste alimento tan noso, estudando dende as especies de cereal autóctono que inflúen no seu sabor ata o mantemento dun proceso de fermentación que fai único no mundo ao pan galego», conclúe o seu contacto con alumnado.

IAGO GARCÍA / SENÉN ROUCO / ÁLEX LÓPEZ-BENITO

02 nov 2024
A la izquierda, el nuevo cauce del Turia tras el paso de la dana. En el centro, la presa romana de la localidad zaragozana de Almonacid de la Cuba. A la derecha, la presa de Fudai, en Japón

Megaestructuras que salvan vidas: el desvío del Turia, la presa romana de Aragón y el dispositivo antitsunamis de un alcalde japonés al que tildaron de loco

Tras la riada de 1957 los valencianos financiaron con 6.000 millones de pesetas un cauce que evitó daños a la capital la tarde-noche del martes. En Almonacid de la Cuba sigue en pie un dique ideado hace 2.000 años y que funciona como el primer día. En Fudai, en Japón, sus habitantes siguen vivos por el empeño de un regidor que tras sobrevivir a dos maremotos les prometió que nunca más volverían a vivir ese tipo de tragedia

IAGO GARCÍA

24 oct 2024
Manolo Lama durante su entrevista con el periodista coruñés Álex Fidalgo.

Manolo Lama sobre los becarios: «Te preguntan cuál es el horario y los días que libran. ¡Si estás ante la oportunidad de tu vida!»

«Muerde el bocado y no lo sueltes», se ha referido a los profesionales en prácticas el conocidísimo periodista deportivo y narrador de partidos Manolo Lama. Atesora cuatro décadas de incombustible experiencia en la radio, estando presente en los dos programas clásicos de los fines de semana: «Carrusel Deportivo» y «Tiempo de juego»

I. GARCÍA